Tippek a rossz lehelet ellen

Ez a cikk 10 perc alatt elolvasható

Hogyan vehetnénk fel a harcot a kellemetlen lehelettel? Ha szeretné megtudni, mi az oka a kellemetlen leheletének, foglaljon időpontot fogorvosához. Fogorvosa kórtörténete áttekintésével és szájüregének vizsgálatával kideríti a rossz lehelet okát. Számos oka van a kellemetlen leheletnek, ilyen lehet: lepedék és fogkő (nem megfelelő szájhigiénia), ínygyulladás (gingivitisz vagy periodontitisz), bizonyos ételek, alkoholfogyasztás és cigarettázás, cukorbetegség, szájszárazság, az arcüregek vagy a torok fertőzései, tüdőgyulladás vagy tályog, vese- vagy májelégtelenség, emésztőszervrendszeri megbetegedések, valalmint ha túl szigorúan betartja az alacsony szénhidráttartalmú étrendet.

Mit tehetünk azért, hogy leküzdjük a rossz leheletet?

Fontos, hogy naponta kétszer mossunk alaposan fogat.

  • Mossa fogait fluoridos fogkrémmel!
  • Használjon fogselymet a fogközökben ragadt ételmaradékok eltávolításához, valamint a hidak és implantátumok tisztántartásához!
  • Tisztítsa meg a nyelvét a kellemetlen szájszagért felelős baktériumoktól!
  • Fogmosás után öblögessen szájvízzel, ami semlegesíti a baktériumok által termelt aromás vegyületeket.

A webbeteg tanácsa szerint a folyamatos fogmosás, a nyelvtisztítás és a fogselyem használata jelentősen csökkenti az ínyvérzést és a kellemetlen leheletet. A naponta kétszeri fog- és nyelvtisztítás megszüntetheti a kellemetlen leheletet. A tartósan fennálló rossz szájszag (halitózis) hátterében az esetek 80-90%-ában a nyelv felületén jelen lévő, bűzös kénvegyületeket és zsírsavakat képző baktériumok állnak – mondták el a New York Állami Egyetem kutatói.

A kellemes és friss lehelet kulcsa a nyelvtisztítás

A nyelvtisztítás nagyon fontos. A fog- és nyelvtisztításhoz vásárolhat fogkeféje mellé nyelvtisztító eszközt is. Miután felső és alsó fogait megmosta, használja a nyelvtisztítót és tisztítsa meg először a nyelv hátsó részét, majd húzza az eszközt előre a nyelv hegye felé! Ezután öblítse ki száját meleg vízzel, hogy eltávolítsa a kellemetlen szagokért felelős baktériumokat! Ismételje meg ezt az eljárást egészen addig, amíg a nyelve tiszta nem lesz!

Beszélje meg fogorvosával vagy dentálhigiénikusával, hogy a lepedék és a kellemetlen leheletet okozó baktériumok eltávolítására milyen szájápolási módszereket javasol Önnek! Érdeklődjön, hogy milyen szájhigiéniás termékeket ajánl Önnek a kellemetlen lehelet megszüntetésére (antibakteriális fogkrém, antiszeptikus szájvíz, nyelvtisztító vagy nyelvkaparó, fogköztisztító eszközök).

A kellemes és friss lehelet kulcsa az otthoni optimális és rendszeres szájápolás, valamint a fogorvosa által végzett professzionális kezelés.

Fogorvosaink ajánlják

vagy

Szeretné megtalálni fogínye számára a megfelelő terméket?

Töltse ki fogyíny tesztünket és fedezze fel az Ön igényeinek megfelelő termékeket!

Kitöltöm a tesztet

Minden a fogíny egészségéről