Az egészséges fogíny is hozzájárulhat az általános egészség megőrzéséhez.

A fogíny természetes védelmet nyújt a káros baktériumokkal szemben. Ha fogínyproblémákkal, például vérzéssel vagy gyulladással küzd, az azt jelzi, hogy a fogínye gyengül.

A kérdőívünk segít, hogy időben felismerje a tüneteket, és minél előbb megoldást találjon rájuk. Az a célunk, hogy minél több információt megtudjon a fogínye állapotáról. Abban az esetben, ha fennáll Önnél az ínyproblémák kialakulásának veszélye, akkor a megoldására is tudunk javaslatot adni.

Derítse ki, hogy milyen állapotban van a fogínye

A teszt kizárólag tájékoztató jellegű, nem helyettesíti az orvosi tanácsot, diagnózist vagy kezelést.

Kérjük, az egyéni kockázatokról konzultáljon a fogorvosával.

Töltsd ki a tesztet

Derítse ki, hogy milyen állapotban van a fogínye

1. Hány éves?

2. Ön jelenleg terhes?

3. Szenved valamelyik betegségben az alábbiak közül?

4. Milyen magas a stressz értéke?

5. Dohányzik?

6. Észlelte valamelyik tünetet az alábbiak közül?

7. Kezelte már fogorvos az ínyét?

8. Lazák vagy mozognak a fogai?

9. Hogyan gondoskodik a fogínyéről?

Kérdés 1 - 9

A fogínye egészséges. 

Gratulálunk! A válaszai alapján úgy tűnik, hogy az Ön ínye teljesen egészséges!

Folytassa ezt a kiváló munkát!

 • Látogassa rendszeresen a fogorvosát!
 • Naponta kétszer alaposan mossa meg a fogait!
 • Használjon minden nap fogselymet és antibakteriális szájvizet.
 • A testi és lelki egészségére egyaránt figyeljen. A szájüreg egészsége hatással van az általános egészségügyi állapotára is és ugyanez igaz fordítva is.
 • Táplálkozzon kiegyensúlyozottan és kerülje az egészségtelenül sok cukor és szénhidrát-fogyasztását, hiszen ezek is a lepedék kialakulását segítik elő. (A cukorbetegség is kockázati tényezőt jelenthet.)
 • Hagyja abba a dohányzást és egyéb dohánytermékek használatát - ideértve a rágódohányt is.
 • Csökkentse a stresszt. Meditáljon, végezzen jóga gyakorlatokat, mozogjon és változtassa meg életmódját - bármi, ami csökkenti a stresszt hasznos, még akkor is, ha nincs fogíny problémája.

Megelőző intézkedésekkel az ínye hosszú, boldog, rózsaszín és gyulladásmentes életet élhet.

Ajánlott termékek:

Jelenlegi tünetei alapján Önnél fennáll az ínyproblémák veszélye

A válaszai alapján úgy tűnik, hogy Ön akut ínyproblémában szenved. Ezek az tünetek jelezhetnek akár súlyosabb problémát is, ezért határozottan javasoljuk, hogy konzultáljon a fogorvosával.

 • Foglaljon minél előbb időpontot a fogorvosánál.
 • Naponta kétszer alaposan mossa meg a fogait!
 • Használjon kifejezetten ínyápoláshoz készült termékeket.

Ha a rendszeres fogápolási rutin során nem távolítják el, akkor a fogakon lepedék képződik, amely toxinokat termelhet és irritálhatja az ínyt, ami a fogínygyulladás tüneteihez vezethet. Figyeljen oda az olyan jelekre, mint az íny vérzése fogmosás közben, valamint az ínygyulladás és ínyérzékenység. A rendszeres rossz lehetet is intő jelként szolgál. A fogíny visszahúzódása miatt megnyúltnak tűnhetnek a fogak, ami szintén fogínybetegségre utalnak. Az ínyproblémákban szenvedőknek hasznos a kifejezetten erre a célra kifejlesztett szájápolási termékek használata.

A fogorvosaink javaslata…

Periogard/meridol CHX 0.12% felveszi a harcot a foglepedékben található baktériumok ellen, amelyek az ínyproblémák, például a vörösség, duzzanat vagy vérzés okozói lehetnek, és ezáltal segít elkerülni az ínyproblémákat és irritáció kialakulását*.

Ajánlott termékek:

Önnél fennáll az ínyproblémák veszélye, de jelenleg még nincsenek tünetei

A válaszai alapján Ön hajlamos lehet ínyproblémák kialakulására.

 • Konzultáljon a fogorvosával a fogínye állapotáról!
 • Naponta kétszer alaposan mossa meg a fogait!
 • Használjon kifejezetten ínyápoláshoz készült termékeket.

Az ínybetegség kiindulóponjtai a lepedékek - az a pellicula, amely baktériumokat tartalmaz, és könnyen kialakul a fogán, anélkül, hogy észrevenné. Ha túlzott mértékben felhalmozódik, a lepedékben lévő baktériumok irritálhatják az fogínyt és ez fogínybetegséghez vezet.

Ha dohányzik, naponta sok stressz éri, krónikus betegségben szenved - például cukorbetegség vagy szív- és érrendszeri betegségei vannak- akkor az Ön esetében nagyobb esélye van az ínybetegségek kialakulására.

Az ínyproblémákkal küzdők számára rendkívül hasznosak a kifejezetten nekik fejlesztett szájápoló termékek.

A fogorvosaink javaslata…

A Periogard Gum Care/meridol Complete Care, az ónfluorid tartalmú, cink- foszfáttal stabilizált kettős aktív formulájával hosszan tartóan segít felvenni a harcot a baktériumok ellen és védő hatást biztosít. Felveszi a harcot a foglepedékben található baktériumok ellen, amelyek az ínyproblémák legfőbb okozói, és ezáltal segít elkerülni az ínyproblémák és irritáció kialakulását*.

Ajánlott termékek:

Magas kockázatú, fogínygyulladásra hajlamos

A válaszai alapján úgy tűnik, hogy az ínyproblémák kialakulásásnak magas kockázatú kategóriába tartozik. Minél előbb látogassa meg a fogorvosát és gondoskodjon a fogínye kezeléséről.

 • Foglaljon minél előbb időpontot a fogorvosánál.
 • Naponta kétszer alaposan mossa meg a fogait!
 • Használjon kifejezetten ínyápoláshoz készült termékeket.

Az ínybetegség kiindulóponjtai a lepedékek - az a pellicula, amely baktériumokat tartalmaz, és könnyen kialakul a fogain, anélkül, hogy észrevenné. Ha túlzott mértékben felhalmozódik, a lepedékben lévő baktériumok irritálhatják az fogínyt és fogínybetegség alakulhat ki.

A fogínybetegségek enyhe formája a fogínygyulladás , amelyet a fogakon lerakódott lepedék és fogkő okoz. A fogínygyulladás kezeléssel visszafordítható, és egyúttal fogínybetegség is megállítható.A kezeletlen fogínygyulladás fogágygyulladásba fordulhat. Ez a betegség súlyosan megfertőzheti meg az ínyt, ínyszövetet de akár a csontszövetet is érintheti.

Az ínyproblémákkal küzdők számára rendkívül hasznosak a kifejezetten nekik fejlesztett szájápoló termékek. Fontolja meg, hogy napi rutinját extra ápolással, például speciálisan összeállított antibakteriális termékekkel és fogköztisztítással is kiegészíti.

A fogorvosaink javaslata…

A Periogard Gum Care/meridol Complete Care, az ónfluorid tartalmú, cink- foszfáttal stabilizált kettős aktív formulájával hosszan tartó védő hatást biztosít. Felveszi a harcot a lepedékben található baktériumok ellen, amelyek az ínyproblémák legfőbb okozói, és ezáltal segít elkerülni az ínyproblémák és irritáció kialakulását*.

Ajánlott termékek: