A fogágybetegség következményei

A fogak egészsége kihat az általános egészségre

Ha nem szüntetik meg, az ínygyulladás továbbterjedhet az állkapocscsontra, és annak fokozatos elhalását okozhatja. A betegség azonban nem csak a fogak állapotát befolyásolja. A kezeletlen fogágygyulladás növeli a szívbetegség, a cukorbetegség és a terhesség során fellépő komplikációk kockázatát.

Mi a közös fogaink állapotában és a jéghegyekben?

Minden jéghegy messzire nyúlik a vízvonal alatt. Ez a megállapítás fogaink állapotára is érvényes. A legfrissebb kutatási eredmények szerint az íny- és a fogágygyulladásnak egyaránt hosszú távú következményei vannak a szervezet állapotára. A fogágygyulladás összefügg a cukorbetegséggel, a szív- és érrendszeri megbetegedéssel, valamint a terhességi komplikációkkal.

Ezek az eredmények azt is jelentik minden ember számára, hogy a fogágybetegség jeleit minden eddiginél komolyabban kell venni, tenni kell ellenük fel kell keresni a fogorvost. A meridol® a szájápolási oktatás jelentőségével is tisztában van – ezért támogatja azokat az oktatási kezdeményezéseket, amelyek segítségével fel tudjuk hívni a közvélemény figyelmét a fogágybetegség megelőzésére. Ennek érdekében szorosan együttműködünk a fogorvosokkal és a szájhigiéniára specializálódott szakmai szervezetekkel.