WRAŻLIWE DZIĄSŁA

ÍNYVÉDELEM

Miért olyan fontos az íny egészsége? Egyszerűen fogalmazva, az egészséges ínyszövet szorosan illeszkedik a fogak köré, hogy megtámassza azokat. Az ínybetegség a felnőttkori fogak elvesztésének elsődleges oka. Az ínyed ugyanolyan figyelmet érdemel, mint a fogaid. Tehát tanuld meg, hogyan állapíthatod meg, hogy van-e ínybetegséged, hogyan kezelheted és hogyan előzheted meg.

Mi az ínygyulladás és melyek a tünetei?

Mi az ínygyulladás és melyek a tünetei?

Mi az ínygyulladás? Az ínygyulladásban szenvedőknek gyulladt az ínyszövetük a foguk körül. Ezt az állapotot a foglepedékben található baktériumok okozzák.

TÖBB INFORMÁCIÓ

meridol gum

Az ínybetegség tünetei és kezelésük

Azt mondom: „fogorvos”, és azt mondod: „fogak” - ugye? Ennek ellenére az íny egészsége a fogorvosok számára is ugyanolyan fontos.

Miért olyan fontos az íny egészsége? Egyszerűen fogalmazva, az egészséges ínyszövet szorosan illeszkedik a fogak köré, hogy megtámassza azokat. Az ínybetegség a felnőttkori fogak elvesztésének elsődleges oka.

TÖBB INFORMÁCIÓ

Ínyproblémák és cukorbetegség: hogyan ismerjük fel és hogyan kezeljük

Dudorok, hólyagok és fehér íny – Okok és kezelés

Az ínyen időről időre megjelenő fehér hólyagok, sebek és pontok eltérő mértékű fájdalmat okozhatnak, de kell-e miattuk aggódnunk? Számos oka van az íny kifehéredésének, a dudorok és hólyagok kialakulásának, amelyek lehetnek jóindulatúak, de súlyos probléma is állhat a hátterükben. Olvasson tovább, hogy megtudja, mitől válhat ínye fehérré, mi okozhatja a hólyagok megjelenését az ínyen és mikor kell orvoshoz fordulni.

TÖBB INFORMÁCIÓ

Ínyproblémák és cukorbetegség: hogyan ismerjük fel és hogyan kezeljük

Fogínygyulladás: okok, kezelés és házi gyógymódok

Az Európai Parodontológiai Szövetség szerint a fogínybetegség világszerte az egyik leggyakoribb betegség. Ha Önnél a fogínybetegség tünetei (az alábbiakban részletezzük) jelentkeznek, keresse fel fogorvosát! Addig is, amíg eljut fogorvosához, néhány házi gyógymód kipróbálását javasoljuk a kellemetlenségek enyhítése érdekében.

TÖBB INFORMÁCIÓ